ICN en Besix Red bundelen krachten voor gemengd project in Amsterdam Nieuw-West

ICN en Besix Red hebben gezamenlijk een perceel met een oppervlakte van 13.200 m² aangekocht in Amsterdam Nieuw-West, met als ambitie het te ontwikkelen tot een gemengd project van 42.000 m².

Het perceel is gelegen in de Sloterstrip-zone van het Schinkelkwartier, een nieuwe ontwikkelingszone op de grens tussen de wijken Nieuw-West en Zuid, vlakbij het stadscentrum. De gemeente Amsterdam heeft op lange termijn ambitieuze plannen om de zone, die momenteel gekend staat als een buurt met hoofdzakelijk kantoren en lichte industriële activiteit, te transformeren en rehabiliteren.

Er wordt verwacht dat het Schinkelkwartier een nieuwe trendy, gemengde en duurzame wijk wordt met veel groene ruimte en kanalen, die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer en zachte mobiliteitsoplossingen. Er zullen in totaal 11000 woningen gebouwd worden in het kader van de herindeling van de wijk om te beantwoorden aan de enorme vraag naar huisvesting op de markt. De bestaande gebouwen op het perceel worden momenteel verhuurd aan een doe-het-zelf zaak en een publieke omroep.

Het perceel voorziet in de ontwikkeling van een gemengd project van 42.000 m² verdeeld over twee fases, met 37.500 m² voor woningen en 4500 m² voor een combinatie van kantoren en retail.

ICN en Besix RED kochten het perceel van de Nederlandse hospitality-groep Corendon. Zij bouwden het Corendon City Hotel Amsterdam op een gedeelte van het terrein en verkochten het overige land en de gebouwen aan de ontwikkelaars.

Loyens & Loef, Drees & Sommer en RESI hebben de ontwikkelaars geadviseerd gedurende de acquisitiefase. Colliers en Dudok traden op als raadgever voor Corendon.