Hoogvliet en Heembouw ontwikkelen 100 appartementen, supermarkt en garage in Woerden

Hoogvliet Beheer en Heembouw Wonen hebben met hun plan voor de duurzame uitbreiding van Winkelcentrum Snel en Polanen in Snellerpoort de tender van de gemeente Woerden gewonnen.

Dit nieuwe project genaamd Weids is een mix van wonen, winkelen en parkeren en omvat 100 huurappartementen, een Hoogvliet supermarkt en een parkeergarage. Het ontwerp is van Heembouw Architecten, in co-creatie met Rijnboutt en Felixx landschapsarchitecten, en onderscheidt zich door het groene karakter en de aandacht voor gemeenschapszin. De realisatie van Weids start naar verwachting in 2026, de oplevering is eind 2028.

Gezamenlijke daktuin

Op het dak van de parkeergarage, die plaats biedt aan ruim 200 auto’s, komt een gezamenlijke daktuin voor de bewoners. Verder wordt gebruik gemaakt van biobased en duurzame materialen. De entree van de Hoogvliet supermarkt wordt uit hout vervaardigd, de appartementen worden gerealiseerd met circulair baksteen.

Verder wordt er circulair beton en circulaire dakbedekking toegepast. De appartementen zijn zogenaamde nul-op-de-meter woningen en wekken evenveel energie op als ze gebruiken. In het plan is er veel aandacht voor gemeenschapszin. De eerder genoemde daktuin, met moestuin en kas, moet daaraan bijdragen, maar ook een buurtkamer en voorzieningen voor deelmobiliteit van auto’s en fietsen.

Gevarieerde huurappartementen

De 100 huurappartementen die worden ontwikkeld, zijn verdeeld over twee appartementengebouwen. Er is een grote diversiteit aan woningtypen, waarmee verschillende doelgroepen worden bediend met kleinere en grotere appartementen, duplex- en friendswoningen, eengezinswoningen en beroep-aan-huis-woningen, met variatie in woninggrootte en prijsklassen. Alle woningen zijn levensloopbestendig met een hoge gebruikskwaliteit.