Hoogstedelijke ambities voor vernieuwing ArenaPoort in Amsterdam

De gemeente Amsterdam en een omvangrijke groep vastgoedeigenaren en ontwikkelaars hebben donderdag de gezamenlijke ambitie voor de toekomst van ArenaPoort gepresenteerd.

Dit is het gebied van Ziggo Dome tot aan het Nelson Mandelapark. Het is een bijzonder document waarin de samenwerkende partijen zich verplichten van ArenaPoort een onderscheidend centrum in Amsterdam te maken met de aantrekkingskracht die past bij een moderne metropool. Een hoogstedelijke mix van leisure, wonen, winkelen en werken met een wereldse, ‘urban’ look en feel.

Met grootschalige transformaties van kantoren zoals het ‘Zandkasteel’ naar woningen, de bouw van het Urban Interactive District, de nieuwe ING-campus en vernieuwing van grote venues als de Amsterdam Arena en Afas Live, ondergaat ArenaPoort een metamorfose. Door een meer stedelijke propositie voor winkelcentrum ‘Amsterdamse Poort’ in combinatie met toevoeging van nieuwe horeca en kleinere uitgaansvoorzieningen (waaronder een kleine popzaal) wordt ArenaPoort een bestemming met een aantrekkelijk gemixt aanbod voor bewoners én bezoekers. Met de bouw van circa 2000 woningen levert dit centrumgebied de komende jaren een belangrijke bijdrage aan de woningbouwopgave van Amsterdam.

Onder leiding van Site urban development hebben de partijen gezamenlijk de ambitie en bijbehorende uitgangspunten bepaald voor de transformatie van ArenaPoort tot een écht stedelijk centrummilieu waar beleving centraal staat. Hierbij ligt de nadruk op slimme mobiliteit, sport en gezondheid, crowd control en circulairiteit. De ‘Life Line’ als gastvrije en interactieve openbare ruimte, met een levendige programmamix die het internationale én lokale van ArenAPoort bij elkaar brengt is één van de strategische projecten die uitgevoerd zal worden..

Site urban development heeft in samenwerking met Marco Broekman, G&S Vastgoed/OVG, CBRE GI, Amsterdam Arena, Provast, OMC, Ymere, Blauwhoed, Live Nation en gemeente Amsterdam het ambitiedocument opgesteld.