Honderd huurwoningen in Tuinbuurt Vrijlandt Rotterdam opgeleverd

Ballast Nedam Development heeft woensdag honderd huurwoningen in de Tuinbuurt Vrijlandt Rotterdam opgeleverd.  

De feestelijke oplevering vond plaats in het bijzijn van de Rotterdamse woonwethouder Chantal Zeegers, woningcorporatie Havensteder en de nieuwe bewoners. De honderd huurwoningen zijn door de hele wijk gemixt. Het betreft zowel grondgebonden woningen als appartementen.

Gedurende de ontwerpfase is er veel aandacht besteed aan het stimuleren van de biodiversiteit in het tuindorp van de 21e eeuw. Tuinbuurt Vrijlandt moet uitgroeien tot een natuurinclusieve en klimaatadaptieve wijk midden in de stad.

Ballast Nedam Development heeft Tuindorp Vrijlandt in samenwerking met Havensteder en de gemeente Rotterdam ontwikkeld. Ballast Nedam West bouwt 190 koopwoningen in verschillende segmenten, samen met 50 sociale huur eengezinswoningen en 50 sociale huurappartementen. Alle woningen zijn energieneutraal, gasloos en verbonden met stadsverwarming. De buurt heeft een hoge duurzaamheidsscore (GPR 8), met onder andere mechanische ventilatie met warmteterugwinning, regenwateropvang en groene daken voor biodiversiteit en isolatie.