Holland Immo koopt nog eens voor € 70 mln

Holland Immo Group heeft voor € 70 mln twee appartementencomplexen en twee zorgwoningportefeuilles gekocht. Daarmee komt het totale transactievolume eind december uit op € 145 mln. 

Eerder was al bekend geworden dat Holland Immo Group in december voor ruim € 75 mln had aangekocht voor vastgoedfondsen die in december 2020 bij particuliere beleggers zijn geplaatst, namelijk Residential Fund Berberis en IMMO Zorgwoningfonds 5. Over heel 2020 heeft de aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen daarmee voor € 390 mln aan transacties afgesloten.

De laatste aankopen van in totaal € 70 mln zijn bestemd voor in de eerste helft van 2021 te plaatsen vastgoedfondsen. Deze fondsen beleggen in reguliere nieuwbouwwoningen in Dordrecht en Tilburg respectievelijk in twee zorgwoningportefeuilles in de regio Arnhem en Zuid-Holland. Dordrecht betreft 64 appartementen en Tilburg 76 appartementen, beide in het middensegment. De woonzorgportefeuille in de regio Arnhem betreft 76 woonzorgeenheden met woonzorgaanbieder Korian en Zuid-Holland betreft 48 woonzorgeenheden met woonzorgaanbieder Corduwener Care.

Samen met het reeds in juli verworven, naar 166 woningen te transformeren voormalige Philips kantoor, Vredeoord in Eindhoven, bedraagt de pipeline aan nieuwe fondsintroducties tot en met het derde kwartaal 2021 inmiddels ca. € 120 mln.

Het totale transactievolume in 2020 aan afgesloten investeringen bedraagt met de decemberafsluiting € 270 miljoen. Daarnaast werd voor ca. € 120 miljoen aan vastgoedportefeuilles verkocht, waarvan ca. € 90 miljoen bestaat uit een grote Duitse supermarktportefeuille die aan een Duitse institutionele belegger werd verkocht. In totaal € 390 miljoen aan transacties in 2020.

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 54 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van ruim € 1,5 miljard. Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, met name in Duitse winkels, Nederlandse woningen en parkeergarages. Na de verkoop in 2016, 2019 en 2020 van een groot aantal fondsen aan institutionele beleggers is de beleggingsstrategie voor nieuwe fondsen verder gericht op woningen en binnenstedelijke parkeergarages in Nederland. Binnen het woningsegment meer specifiek op woningen voor starters en woon(zorg)concepten voor ouderen zonder en met zorgindicatie, senior living respectievelijk senior care. In dit verband wordt samengewerkt met diverse woonzorgexploitanten en ontwikkelaars, waaronder Long at Home Investments, een spin-off van Holland Immo Group die zich richt op het ontwikkelen van woon(zorg)locaties en -concepten en investeert in zorgaanbieders.