Historische panden Nijmeegse binnenstad getransformeerd naar woningen en bedrijfsateliers

Aan de Bottelstraat, in het hart van de oude Nijmeegse binnenstad transformeert D&M Properties enkele oude, leegstaande panden tot 31 huurappartementen, 8 koopwoningen en 2 bedrijfsateliers.

Belangrijk onderdeel van het plan is het herstel van de industriële graansilo uit 1927 en het historische pakhuis uit 1886. Deze gebouwen zullen, eenmaal in oude glorie hersteld, appartementen van verschillende grootte gaan huisvesten.

De locatie is de afgelopen eeuwen volgebouwd met een grote verscheidenheid aan panden. Tot voor kort was hier de meubelwinkel Framy gevestigd. De industriële graansilo en het pakhuis hebben lang geleden hun functie verloren.
Aan de hand van uitgebreid historisch onderzoek is bepaald wat de waardevolle en te behouden delen van het plan zouden moeten zijn. Uiteindelijk worden deze met oog voor historie geconserveerd en, daar waar mogelijk, zichtbaar gemaakt in de nieuwe opzet. De overige bebouwing maakt onder meer plaats voor 8 koopwoningen, die aan een voor de binnenstad karakteristiek hof zullen worden gebouwd. Al met al ontstaat volgens de ontwikkelaar een bijzonder plan, dat 'met grote precisie wordt ingepast in de binnenstad en waarin historie en nieuwbouw op een smaakvolle manier samengaan'.

De projectlocatie bevindt zich midden tussen bestaande woningen en grenst aan het kernwinkelgebied van de Lange Hezelstraat. Van de betrokken bouwondernemingen wordt het uiterste verlangd om het bouwproces goed te laten verlopen en tegelijkertijd de omwonenden zo min mogelijk overlast te bezorgen. De woningen en bedrijfsateliers kunnen naar verwachting medio november 2018 in gebruik worden genomen.

Het project is een ontwikkeling van D&M Properties bv uit Malden en is ontworpen door FLOW architecten uit Nijmegen.

Betrokken aannemers:
Bouwkundig: Van Wijnen Arnhem bv
W-Installaties: Installatietechniek Hartog bv, Nijmegen
E-Installaties: Nikkelen Elektrotechniek bv, Groesbeek
Sloop en sanering: De Ruiter bv, Boven Leeuwen