Herontwikkelingsproject De Nieuwe Kethelpoort in Schiedam krijgt houten parkeergarage

Ontwikkelcombinatie Maas Wijkontwikkeling en FSD gaan in samenwerking met Waal 200 woningen realiseren in Schiedam.

De Nieuwe Kethelpoort in de wijk Schiedam-Nieuwland bestaat uit circa 140 (huur)appartementen in het middensegment, 35 grondgebonden (koop)woningen en 25 zorgwoningen op de locatie van de voormalige LTS aan de Monseigneur Nolenslaan.

Continental Car Parks uit Twello ontwikkelt op die locatie de eerste houten parkeergarage van Nederland. Start bouw is voorzien voor de tweede helft van 2021.

De parkeergarage met 3 parkeerlagen en 165 plaatsen voorziet in parkeerplaatsen voor bewoners en gebruikers. Momenteel wordt onderzocht of er ook functies zoals fietsparkeren, commerciële ruimtes, een daktuin en/of zonnepanelen aan de parkeervoorziening worden toegevoegd.

De stedenbouwkundige uitwerking en architectuur van het ontwikkelingsgebied inclusief parkeergarage wordt verzorgd door architectenbureau Groosman uit Rotterdam. In de komende maanden wordt het ingediende plan door de diverse partijen verder uitgewerkt. De ontwikkelcombinatie gaat in overleg met de gemeente en buurtbewoners om de plannen te verfijnen.