Herontwikkeling voormalig DSM-kantoor in Sittard naar wonen en werken

Mulleners Vastgoed heeft het voormalige DSM-kantoor aan de Poststraat 1 in Sittard gekocht. De nieuwe eigenaar is van plan het object te herontwikkelen. 

Het gebouw staat op bijna 5 hectare grond en bestaat uit twee kantoortorens van in totaal 30.000 m2. Ook zijn er 700 parkeerplekken. In de toekomst moet het een plek worden waar wonen, werken en recreëren samenkomt. ”Het gebouw biedt legio mogelijkheden. In de Noordtoren willen we bedrijvigheid stimuleren en een plek bieden aan zowel kleine als grote ondernemers. In de Zuidtoren willen we bijdragen aan de grote vraag naar betaalbare (studenten)huisvesting in de stad en de regio Limburg. In de plint van het gebouw bieden we een plek voor ontspanning en recreatie, bijvoorbeeld met gezamenlijke ruimtes, horeca, faciliteiten of shops”, aldus directeur Renzo Goessens.

DSM besloot in juni 2020 het kantoor te sluiten. Daarna is in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen naar een koper gezocht. Uit diverse voorstellen is gekozen voor Mulleners Vastgoed.

De koper is begeleid door Jones Lang LaSalle. Verkoper is bijgestaan door Savills. Aelmans Adviesgroep is aangesteld voor de verhuur. Phidias Community Innovation en Zuthof zijn als partners actief betrokken bij de realisatie van het project. 

img
Redacteur
Profiel