Herfst ingeluid met grote aankoop in Port of Amsterdam

Week 38 werd gekenmerkt door een grote transactie van DHG in de Port of Amsterdam.

DHG kocht op de Sardiniëweg 4 een groot complex bestaande uit 78.000 m² grond, met daarop verschillende volledig verhuurde loodsen en een kantoor. DHG is plannen aan het uitwerken voor een (gedeeltelijke) herontwikkeling van de terminal.

Een stukje zuidelijker in Nederland werd in Veghel op logistiek gebied ook een grote verhuurtransactie beklonken. Verhuurder Van Acht Koel- & Vriesopslag heeft het onlangs opgeleverde logistieke complex bestaande uit twee units van in totaal 60.000 m² voor de helft verhuurd aan een internationale retailer. De andere helft van het complex zal Van Acht zelf in gebruik nemen.

In Zuid-Holland heeft Nooteboom Groothandel een huurovereenkomst gesloten voor 9061 m² bedrijfs- en kantoorruimte aan de Grote Esch 490 in Moordrecht. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in onder meer auto-onderdelen en banden huurt het complex van Citylink, inclusief de 143 bijbehorende parkeerplaatsen op het voor- en achterterrein.

In de PropertyNL datasheet van week 38 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.