Hercuton ontwikkelt voor Aberdeen Standard DC in Zaltbommel

Op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel verrijst binnenkort een distributiecentrum van circa 27.500 m².

Hercuton realiseert het gebouw voor de Europese tak van de internationale belegger Aberdeen Standard Investments. De nieuwbouw is gesitueerd naast het nieuwe DHL pand, het grootste gasloze (all-electric) sorteercentrum van de Benelux, die Hercuton eveneens turn-key gerealiseerd heeft.

De ontwikkeling DC Miles Zaltbommel is in samenwerking met Over Engh Vastgoed tot stand gekomen. JLL en M2 Real Estate zijn namens de belegger met verschillende potentiële huurders in gesprek. Ivo van der Mark, algemeen directeur bij Hercuton: 'De samenwerking tussen alle betrokkenen is erg goed verlopen. Gemeente Zaltbommel heeft wederom alle medewerking verleend voor een snelle en soepele overdracht.'

Geheel of gedeeltelijk huren
Het nieuwe, moderne distributiecentrum heeft een oppervlakte van 27.477 m². Het gebouw bestaat uit een bedrijfsruimte, mezzanine en kantoorruimte. Het pand is onder andere geschikt voor e-commerce gerelateerde logistiek met een grote doorloop aan orders. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen op het dak en heeft de duurzaamheidsambitie Breeam-NL Good.

Turn-key
Het betreft een turn-key project voor Hercuton die eveneens het ontwerp verzorgde. Het gebouw is opgesplitst in 2 delen, voorzien van kantoorruimtes en kan naar wens geheel of gedeeltelijk gehuurd worden. Het volledige vergunningstraject is getoetst door Seconed middels Technical Inspection Services (TIS) en de omgevingsvergunning is inmiddels verstrekt door de Gemeente Zaltbommel.

Langs de A2
Bedrijventerrein de Wildeman in Zaltbommel ligt vlak onder het hart van Nederland, aan de A2, net buiten het centrum van de historische stad Zaltbommel. Het is volgens Hercuton een duurzaam, veilig en centraal gelegen bedrijventerrein. 'De Wildeman biedt de aantrekkelijke combinatie van een duurzame structuur in een groene omgeving, uitstekende bereikbaarheid – niet voor niets maakt het deel uit van de Logistieke Hotspot Rivierenland – en een intensieve samenwerking op het gebied van veiligheid tussen de ondernemers die er gevestigd zijn, de gemeente Zaltbommel en ondersteunende diensten als politie en brandweer', aldus de ontwikkelaar.

De funderingswerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Het distributiecentrum wordt in juni 2020 turn-key opgeleverd.

Laatste nieuws

Evenementen