Heino Vink vertrekt bij Multi

Heino Vink, nu 18 jaar werkzaam bij Multi Corporation, zal per 1 september het bedrijf verlaten. Dit heeft Multi vandaag meegedeeld.

Vink gaf als COO sinds 2013 leiding aan de dagelijkse gang van zaken van de asset manager.

Eerder dit jaar, per 30 april, vertrok Jaap Blokhuis als CEO. Hij is opgevolgd door Josip Kardun die afkomt van belegger Atrium. Hij verklaarde bij zijn aantreden te streven naar verbetering en uitbreiding van de vastgoedportefeuille. Met het opstappen van Vink bestaat het management van Multi uit Kardun, Steven Poelman (CFO) en Patrick van Dooyeweert.

Heino Vink stuurde Multi Vastgoed in Nederland aan in het tijdperk van oprichter Hans van Veggel. Hij werd in de overnameslag met Blackstone naar een nummer-één positie gemanoeuvreerd, met backing van oud-Dura Vermeer-topman Dick van Well als chairman. Hij vulde toen de vacature van CEO in die ontstond met het verdwijnen van Glenn Aaronson. Veel ruchtbaarheid werd daar overigens niet aan gegeven.

Na de overname van Multi door Blackstone en het aantreden van Jaap Blokhuis als CEO concentreerde Vink zich als COO op projectontwikkeling en alle aan- en verkopen. Hij stuurde de ontwikkelingsorganisaties aan in Nederland, België en Frankrijk. Belangrijker nog was zijn rol na de overname door Blackstone om het bedrijf te transformeren van een ontwikkelaar pur sang naar asset manager.

Vink is in 1999 begonnen als ontwikkelingsmanager bij Amstelland. Hij is als civil engineer afgestudeerd aan de TU Delft. In 2006 behaalde hij de titel Master of Real Estate aan de Amsterdam School of Real Estate.

Laatste nieuws

Evenementen