Jaap Blokhuis vertrekt bij Multi

Jaap Blokhuis stapt per 30 april 2017 op als CEO van Multi Corporation. Hij wordt opgevolgd door Josip Kardun, voorheen CEO van het in Amsterdam gevestigde Atrium European Real Estate.

Kardun (tweede foto) zat de afgelopen drie jaar in het bestuur van Atrium, eerst als COO en sinds december 2014 als CEO. Voordat hij bij Atrium kwam, bekleedde hij diverse managementfuncties, zowel bij ECE, waar hij diende als Chief Investment Officer, en Sonae Sierra. Kardun is Europees voorzitter van de International Council of Shopping Centers (ICSC) en heeft een graad in de rechten van de Universiteit van Frankfurt.

Jaap Blokhuis: "Ik ben er trots op dat ik Multi Corporation de afgelopen drie jaar heb geleid. Met mijn collega's in 14 landen hebben we Multi omgetoverd tot een goed gekapitaliseerd pan-Europees retail vastgoed platform, dat goed is gepositioneerd voor verdere groei in de zakelijke segmenten van winkelcentra, factory outlets, retailparken en buurtcentra. Ik wil mijn collega's in de Raad van Bestuur en Blackstone als aandeelhouder bedanken voor hun steun tijdens mijn ambtstermijn."

Josip Kardun: "Ik ben verheugd om leiding te gaan geven aan Multi Corporation en ik ben onder de indruk van de spirit, het initiatief en creativiteit van het team van Multi. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met mijn nieuwe collega's bij Multi en Blackstone als aandeelhouder. Het streven is de bestaande portfolio te verbeteren en uit te breiden."

Patrick van Dooyeweert, Managing Director van Multi Turkije, is met ingang van 1 januari 2017 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Multi. Per 1 april 2017 zal de raad van bestuur bestaan uit Josip Kardun (CEO), Steven Poelman (CFO), Heino Vink (COO) en Patrick van Dooyeweert.

Waarnemers menen dat de combinatie van Blokhuis en eigenaar Blackstone niet als de meest gelukkig is uitgepakt. Anderen menen dat het profiel van Kardun beter past in de fase waar Multi nu voor staat. Kardun heeft bij Atrium de portefeuille flink onderhanden genomen en ook Blackstone zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de Multi-portefeuille te reorganiseren en aan te scherpen.

Veteraan in vastgoed
Met Jaap Blokhuis haalde Multi Corporation, sinds 2014 in handen van Blackstone, een veteraan in de vastgoedsector in huis. Als CEO van Redevco bouwde hij het vastgoedbedrijf van de familie Brenninckmeijer uit tot een grote Europese speler die veel meer doet dan onderdak bieden aan C&A.
Na hier twaalf jaar aan het roer te hebben gestaan, besloot Blokhuis in 2012 een nieuwe stap te maken, maar de retailsector trouw te blijven. Hij ging aanvankelijk op interim-basis aan de slag bij Corio om de minder presterende winkelcentra af te stoten, maar vond in april 2014 zijn heil bij Multi, met Heino Vink als COO aan zijn zijde.
Dat Blokhuis beslist geen jobhopper is, blijkt ook uit zijn periode bij ING Real Estate en voorloper Nationale Nederlanden Vastgoed. Daar werkte hij in totaal 16 jaar in verschillende functies, onder andere als directeur in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, in de tijd dat internationale expansie voor ING nog het hoogste doel was.

Wat Blokhuis nu gaat doen is niet bekend gemaakt.