Jaap Blokhuis ceo bij Multi Corporation

Jaap Blokhuis, van wie vorige week bekend werd dat hij vertrekt bij Corio, is door Multi Corporation aangetrokken als nieuwe ceo. Hij zal half april in zijn nieuwe functie beginnen.

"Jaap Blokhuis, van wie vorige week bekend werd dat hij vertrekt bij Corio, is door Multi Corporation aangetrokken als nieuwe ceo. Hij zal half april in zijn nieuwe functie beginnen.

Dit heeft Multi Corporation bekend gemaakt.
In een commentaar zegt Ken Caplan, head of European Real Estate van Blackstone: ""We zijn zeer verheugd over de komst van Jaap Blokhuis als ceo. Hij heeft een unieke ervaring met het managen van retail assets in Europa, waarvan Multi dankbaar gebruik kan maken bij de uitbreiding van haar portfolio van toonaangevende winkelcentra.’
Multi Corporation is vorig jaar overgenomen door Blackstone.

Jaap Blokhuis was in zijn laatste functie bij Corio belast met de uitvoering van het verkoopprogramma van secundaire winkelcentra in de Corio-portefeuille. Blokhuis kreeg per 1 april 2013 de leiding over het verkoopprogramma van Corio van de ‘Traditional Retail Centre portefeuille’ van € 1,4 mrd. Hiervoor trad Blokhuis uit de raad van commissarissen van de onderneming met de optie om later terug te keren.
Uit het vorige week gepubliceerde jaarverslag van Corio blijkt dat het verkoopprogramma inmiddels op schema ligt, waardoor zijn positie overbodig is geworden. Blokhuis had de onderneming al laten weten van een herbenoeming af te zien en dat hij een andere functie ambieert.
Samen met de begin dit jaar gerealiseerde verkopen staat de teller nu op 27 verkochte Corio-winkelcentra met een totale opbrengst van € 582 mln. Daarmee is de gemiddelde waarde van de overgebleven winkelcentra in portefeuille gestegen van € 87 mln ultimo 2012 naar € 116 mln nu."