Heimstaden neemt 149 sociale huurwoningen over van Mooiland.

Heimstaden neemt 149 sociale huurwoningen over van woningcorporatie Mooiland.

 

Het gaat om 68 eengezinswoningen en 81 appartementen in Emmeloord (101), Eefde (43) en in Wichmond (5). De overdracht van de woningen vindt plaats eind mei.

De verkoop is onderdeel van een strategische heroriëntatie. Mooiland stoot woningbezit buiten de regio Noordoost-Brabant af. In 2019 en 2020 heeft Mooiland al het overgrote deel van de woningen in Flevoland, Overijssel en de Achterhoek verkocht aan andere corporaties. Voor de woningen in deze drie gemeenten was echter geen of onvoldoende interesse.

Heimstaden breidt zijn aanbod juist uit. De woningverhuurder zette in 2018 voor het eerst voet in Nederland, en breidde zijn aanbod sindsdien uit tot ongeveer 13.500 woningen. Het bedrijf wil dat aantal in de komende jaren uitbreiden naar minimaal 20.000 woningen. Alle 149 woningen zijn sociale huurwoningen.

“Met de aankoop van deze woningen versterken we ons aanbod van betaalbare huurwoningen in Flevoland en Gelderland,” zegt Simon Kuijs, investment manager bij Heimstaden Nederland. “Dat past in onze visie om een vriendelijke, duurzame en maatschappelijk betrokken woningverhuurder te zijn voor iedereen.”

img
Redacteur
Profiel