Heimstaden koopt woningportefeuille Parelvisser Vastgoed

Heimstaden breidt zijn aanbod uit met 104 huurwoningen in Bussum en De Bilt.

De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder heeft een koopovereenkomst getekend met Parelvisser Vastgoed voor de acquisitie van 48 woningen in Bilthoven en 56 woningen met parkeerplaats in Bussum. Heimstaden betaalt 23,5 miljoen euro voor de complexen.

Bij de acquisitie in Bilthoven gaat het om bestaande woningen, waarvan de overdracht inmiddels heeft plaatsgevonden. Het complex aan de Hugo van der Goeslaan wordt in de komende maanden verduurzaamd. Aan het eind van dit jaar beschikken de woningen in het complex allemaal over energielabel A of B.

De acquisitie in Bussum betreft een transformatieproject, waarvan de ontwikkeling al is gestart. De oplevering van deze woningen vindt eind 2020 of begin 2021 plaats. De woningverhuurder koopt twee van de drie torens aan een complex aan de Olmenlaan. Die waren in gebruik als kantoorruimte, maar worden in de komende maanden getransformeerd tot appartementen. Het gaat bij 53 appartementen in Bussum om woningen in het middenhuursegment, en om drie huurappartementen in de sociale sector. Alle woningen beschikken bij oplevering over energielabel A.

“Nederland heeft te maken met een groot woningtekort. Wij willen bijdragen aan het slinken van de structurele disbalans tussen vraag en aanbod,” zegt Simon Kuijs, investment manager bij Heimstaden. “We zijn blij in Bussum onze eerste bijdrage te kunnen leveren aan het toevoegen van nieuwe woningen en hebben de ambitie hier in de toekomst verdere stappen in te zetten.” Heimstaden betrad de Nederlandse woningmarkt in 2018 en vergrootte zijn aanbod sindsdien naar bijna 13.000 woningen.

img
Redacteur
Profiel