Heembouw verduurzaamt 125 woningen in Wassenaar

Woningbouwvereniging St. Willibrordus heeft met Heembouw in juli 2021 een realisatieovereenkomst gesloten voor de verduurzaming en groot onderhoud van 125 woningen.

De woningen in de wijk ‘Jeruzalem’ in Wassenaar gaan van energielabel B/C naar minimaal label A+. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Om het comfort voor de bewoners te verbeteren gaat Heembouw bij de 125 woningen enkele energetische ingrepen uitvoeren. Zo worden diverse isolatiewerkzaamheden uitgevoerd, komen er zonnepanelen op het dak en worden de bestaande kunststof kozijnen voorzien van HR++ beglazing. Oude cv-ketels worden vervangen en er komt een hybride warmtepomp in de woning. Een mechanische ventilatiebox zorgt voor een goede ventilatie. Naast de energetische verbeteringen wordt er ook groot onderhoud aan de woningen uitgevoerd. Zo worden de gevels geschilderd, kozijnen gereinigd, goten en hemelwaterafvoeren vernieuwd en worden de bestaande gemetselde schoorstenen op het dak vervangen.  

Komende periode worden de voorbereidingen getroffen voor het uitvoeren van het eerste blok. De verwachting is dat de werkzaamheden officieel starten medio half november van dit jaar.

Dit project volgt uit een langdurige samenwerking met woningbouwvereniging St. Willibrordus. Eerder heeft Heembouw in Wassenaar voor hen 213 woningen verduurzaamd aan de Van Duivenvoordelaan. Verdeeld over 3 galerijflats gingen de woningen van een gemiddeld label F naar label A.