Havenbedrijf Amsterdam begint rechtszaak tegen nieuwe eigenaar ADM-terrein

Havenbedrijf Amsterdam en de nieuwe eigenaar van het ADM-terrein Wim Beelen in Amsterdam Noord, vliegen elkaar in de haren.

Dit meldt het Financieele Dagblad. Het havenbedrijf spant een rechtszaak tegen Wim Beelen aan omdat die schepen weigert te laten aanleggen bij de kade van het ADM-terrein. Het gaat om 'kegelschepen', die gevaarlijke of schadelijke stoffen vervoeren en daarom een blauwe kegel op het schip moet voeren. 

Maar Beelen eist € 130 mln van het Havenbedrijf, juist omdat die jarenlang gebruik gemaakt heeft van de kades, maar niet meebetaald heeft aan het onderhoud. Ook zijn er gederfde inkomsten omdat het terrein vanwege de aanwezigheid van krakers niet kon worden ontwikkeld. Beelen heeft zijn vorderingen ingediend bij het Havenbedrijf en bij het gemeentebestuur. 

Wim Beelen is voormalig eigenaar van Beelen Groep, een bedrijf in recycling, afvalinzameling, afvalcontainers, asbestverwijdering en sloopwerken. Hij kocht het terrein van 450.000 m² deze zomer voor € 86 mln. Er liepen al claims van de vorige eigenaren Chidda en Amstelimmo, die claims heeft Beelen overgenomen. 

 

Laatste nieuws

Evenementen