HEMA ziet omzet door coronacrisis met een kwart dalen

De omzet van HEMA is in de maanden februari, maart en april met een kwart gedaald, zo blijkt uit de jongste kwartaalcijfers.

De warenhuisketen zag de winst in die maanden met meer dan 60% afnemen; de resterende winst is inclusief gebruik van overheidssteun. Meer dan de helft van die periode waren beperkende maatregelen vanwege de uitbraak van Covid-19 van kracht. De buitenlandse filialen zijn het hardst getroffen. Zij waren wekenlang gesloten. Maar ook de Nederlandse winkels zagen de omzet met 16% dalen. Wel verdubbelde de omzet van de webshop.

Volgens HEMA-topman Jegen wisselt de omzet per type winkel. Kleinere winkels nabij supermarkten draaien beter dan vorig jaar. De vestigingen op stations en de grote winkels in binnensteden presteren minder. HEMA sloot vorige maand een deal met zijn schuldeisers. De nieuwe eigenaren zijn op korte termijn op zoek naar een koper. De eerste gesprekken met investeerders en retailers zijn inmiddels geweest. De Telegraaf meldde donderdag dat investeringsmaatschappij Parcom geïnteresseerd is in de overname van de warenhuizen.  

 

img
Redacteur
Profiel