HEMA verlengt huurcontracten op acht locaties

Vooruitlopend op de vervaldatum van de huidige huurtermijn heeft HEMA huurcontracten met tien jaar verlengd op acht locaties.

In totaal gaat het om meer dan 23.000 m2 op acht winkelstraten in Almelo, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Delft, Haarlem, Nijmegen, Sittard en Voorburg.

De winkellocaties zijn in handen van een consortium van investeerders, dat de winkels sinds eind 2016 in haar bezit heeft. Het consortium laat zich vertegenwoordigen door Crossroads Real Estate.

Partijen zijn sinds 2019 proactief met elkaar in gesprek gegaan met als doelstelling huurcontracten vroegtijdig te verlengen ten voordele van zowel huurder als verhuurder. In 2019 zijn partijen reeds een soortgelijke verlenging overeengekomen door negen huurcontracten op locaties in Beverwijk, Den Haag, Dordrecht, Emmen, Haarlem, Helmond, Hilversum, Nijmegen en Roermond met tien jaar te verlengen.

Bij deze transactie trad CBRE op als asset manager en adviseur van de eigenaar. Het consortium van investeerders werd juridisch bijgestaan door Allen & Overy.