HB Capital verkoopt DC Leen Bakker

Investeringsmaatschappij HB Capital heeft het distributiecentrum aan de Zalmweg 37 in Raamsdonksveer verkocht aan Intervest Offices & Warehouses.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 13,2 mln.

Deze transactie is de eerste verkoop van logistiek vastgoed in de portefeuille van HB Capital. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 20.500 m² en is langjarig verhuurd aan woon- en decoratieretailer Leen Bakker. Intervest verwerft hiermee de tweede logistieke site in Nederland. De verkoop omvat een investeringsvolume van ruim € 14 mln met een bruto-aanvangsrendement van 7,2%.

Jean-Paul Sols, ceo Intervest, zegt over de aankoop: ‘Met deze tweede strategische aankoop van logistiek vastgoed in Nederland zet Intervest de ambitie voort om te groeien binnen een straal van 150 kilometer rond Antwerpen in zowel België, Nederland als Duitsland. De acquisitie van dit moderne distributiecentrum in de logistieke hotspot Noord-Brabant is een toekomstzekere investering met een cashflow op lange termijn.’

Hotspot-locatie
Het object is in 2010 built-to-suit gerealiseerd voor Leen Bakker, die vanuit deze locatie de winkelbevoorrading in de Benelux en de e-commerce-distributie verzorgt. Er is een goede ontsluiting via de A27 (Breda–Almere) en de A59 (Moerdijk–Den Bosch) en een directe verbinding met de havens van Rotterdam en Antwerpen. Retailorganisatie Leen Bakker, tot voor kort onderdeel van Blokker Holding, is onlangs verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management.

HB Capital is in deze transactie begeleid door juridisch adviseur Loyens&Loeff en vastgoedadviseur CBRE. DLA Piper was juridisch adviseur van Intervest.