Grote kantoortransactie van 12.500 m2 in Amsterdam-Zuid

JetBrains, een bedrijf dat intelligente tools maakt voor meer dan tien miljoen softwareontwikkelaars heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten voor 12.500 m² kantoorruimte in de ‘Terrace Tower’. JetBrains zal vanaf medio volgend jaar het gebouw betrekken.

Het bedrijf is al bijna 20 jaar toonaangevend in de software development industrie. JetBrains, met hoofdkantoor in Praag, Tsjechië, biedt nu dertig producten aan en heeft meer dan 1.500 mensen in dienst in vijf landen. De afgelopen 20 jaar is de onderneming erin geslaagd een gemeenschap op te bouwen van meer dan tien miljoen professionele gebruikers in meer dan 213 landen en gebieden in verschillende sectoren.

Terrace Tower
Voor haar nieuwe kantoor heeft JetBrains 12.500 m² gehuurd in de Terrace Tower, gelegen aan de Gelrestraat 16 in Amsterdam-Zuid, dicht bij de A10. Het prestigieuze kantoorgebouw is ontworpen door het Deense architectenbureau BIG (Bjarke Ingels Group), dat recentelijk is aangekocht door Deka Immobilien. Het kantoorgebouw omvat een totaal van 16.500 m² en is nu volledig verhuurd aan Suitsupply en JetBrains.

JLL adviseerde huurder JetBrains tijdens het huisvestingstraject. Uijthoven Vastgoedadvies trad op namens de verhuurder in collegiale samenwerking met Shield Capital en Cushman & Wakefield en JLL.