Gertjan van der Baan vertrekt bij Vesteda

Gertjan van der Baan stopt april volgend jaar als Ceo van woningbelegger Vesteda.

Van der Baan vervult deze functie sinds 2014. Daarvoor werkte hij ruim tien jaar bij Van Herk Groep en negen jaar bij Kempen & Co. De woningportefeuille van Vesteda is onder zijn bewind gegroeid van 23.000 naar 28.000 woningen, waarbij de waarde van de portefeuille groeide van bijna €4 mrd naar €9 mrd. Daarnaast heeft Van der Baan de verduurzaming van de woningportefeuille hoog op de agenda gezet.

“Bij mijn komst maakte de onderneming een moeilijke periode door, onder andere door de langdurige financiële crisis. Mede door verbeterde marktomstandigheden en met brede steun van de participanten is het gelukt Vesteda te versterken en uit te breiden. We staan er op dit moment buitengewoon goed voor en ik kan de organisatie dan ook met een gerust hart achterlaten en verder nadenken over mijn toekomst”, aldus Van der Baan.

Jaap Blokhuis, voorzitter van de Supervisory Committee, bedankt Van der Baan voor alles wat hij voor het bedrijf heeft betekend. “Onder zijn leiderschap werd de positie van Vesteda als marktleider verder verstevigd, is de financiële positie versterkt en is de portefeuille gegroeid en verduurzaamd. Daarnaast is er al tien jaar sprake van unanieme steun van onze participanten voor het beleid van de onderneming. In zijn rol als voorzitter van de IVBN (Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland) heeft hij een bijdrage geleverd aan de onderkenning van de rol van de institutionele beleggers op de woningmarkt."

img
Redacteur
Profiel