Geneba koopt twee bedrijfsgebouwen in Duitsland

Geneba Properties koopt in Duitsland twee nieuwe gebouwen aan met een totaal verhuurbaar oppervlak van ruim 60.000 m². De gebouwen in Vaihingen an der Enz en Isenbüttel zijn verhuurd aan respectievelijk DSV Solutions, Dachser en Volkswagen.

Geneba Properties koopt in Duitsland twee nieuwe gebouwen aan met een totaal verhuurbaar oppervlak van ruim 60.000 m². De gebouwen in Vaihingen an der Enz en Isenbüttel zijn verhuurd aan respectievelijk DSV Solutions, Dachser en Volkswagen.

In Vaihingen verwerft Geneba een recentelijk ontwikkeld distributiecentrum van 44.456 m², dat voor lange termijn is verhuurd aan twee multinationals in de logistieke sector. Het grootste gedeelte van het gebouw is verhuurd aan DSV Solutions, dat onderdeel uit maakt van DSV, een mondiale leverancier van transport- en logistieke oplossingen. DSV faciliteert Techtronic Industries EMEA dat er haar Europese distributiecentrum gevestigd heeft.
De tweede huurder van de locatie in Vaihingen is Dachser, eveneens een grote logistieke dienstverlener in Europa. Zij hebben op de locatie in Vaihingen het Europese distributiecentrum voor Tesa gevestigd, producent van zelfklevende materialen. De acquisitie van vastgoed in Vaihingen is mede mogelijk gemaakt door de Bayerische Landesbank (Düsseldorf) als enige senior financier.

In Isenbüttel verwerft Geneba een recent ontwikkeld licht industrieel pand, dat geheel is verhuurd aan Volkswagen voor de lange termijn. De op- en overslag locatie van 15.588 m² wordt gebruikt voor de toelevering van technische onderdelen aan de productielocatie van Volkswagen in Wolfsburg. Het bedrijf zal de locatie in Isenbüttel gebruiken voor de productie en toelevering van assen voor de Golf, Sportsvan en Touran modellen van Volkswagen. Het gebouw is ontwikkeld naar de operationele behoeften van Volkswagen. De acquisitie is mede mogelijk gemaakt door Deutsche Hypo, Hannover, als enige senior financier.

De acquisities in Duitsland zijn in lijn met de strategie van Geneba om het portfolio te verbeteren en te laten groeien tot een meer gediversifieerd en omvangrijker portfolio. In de uitrol van deze strategie investeert de onderneming in commercieel onroerend goed – logistieke en licht industriële gebouwen – die de belangrijkste industrieën van de Nederlandse, Duitse en Scandinavische economieën, zoals de auto- en andere maak-, high-tech-, energie-, pharma-, bouwkundige en logistieke industrieën dienen.

Vaihingen an der Enz
De Otto Hahnstrasse 10, een terrein van 71.535 m², is centraal gelegen in Vaihingen an der Enz, dat is gelegen tussen Stuttgart en Heilbronn in het zuidwesten van Duitsland. Het gebouw is ontwikkeld door Greenfield Development in samenwerking met Deutsche Lagerhaus en werd begin 2014 opgeleverd. Vastgoedontwikkelaar Greenfield Development behoudt een minderheidsaandeel en wordt verantwoordelijk voor het toekomstig vastgoed management. Het gebouw heeft een totaal verhuurbaar oppervlak van 44.456m², waarvan DSV 30.539 m² en Dachser 13.917 m² huren.

Isenbüttel
Het gebouw is gelegen aan Am Krainhop in Isenbüttel, een kleine gemeente op ongeveer 14 km afstand van Wolfsburg, 20 km van Braunschweig en 80 km van Hannover. Het 35.308 m² grote terrein heeft een verhuurbaar oppervlak van 15.588 m² (exclusief open ruimte). De locatie werd ontwikkeld door LogProject Development en eind 2014 opgeleverd. Het heeft laad- en los faciliteiten voor 8 vrachtwagens aan beide zijden van het grote gedeelte. Het gebouw bestaat uit een logistieke hal en een kantoorruimte.