Gemeenteraad akkoord met ontwikkelvisie stationsgebied Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft unaniem ingestemd met de herontwikkeling van het noordelijk deel van het stationsgebied.

De huidige monofunctionele stationsomgeving (55 hectare) moet getransformeerd in een levendig en gemengd stadsdeel. Volgens de door KCAP ontwikkelde visie is er ruimte voor een nieuw busstation. Ook kunnen aan Fellenoord, nu nog een te brede verkeersader, 6.500 tot 7.500 woningen worden gebouwd. Verder is sprake van de ontwikkeling van een innovatiedistrict voor bedrijven uit de sectoren technologie, design en kennis. Gebouwen moeten levendige plinten krijgen voor bedrijfsfuncties en publieke programma’s. De groene oevers van de Dommel dienen als stedelijk recreatiegebied.

"Deze grootschalige ontwikkeling van de spoorzone zal barrières overbruggen en alle delen van de stad opnieuw met haar hart verbinden. Het zal de motor worden van het Eindhoven van de 21e eeuw”, aldus Frank Werner, stedenbouwkundige en directeur van KCAP.

De ontwikkelstrategie is volgens Werner adaptief en zoekt naar allianties tussen publieke en private partijen om synergie te creëren en winsten terug te laten vloeien in het gebied. Met het besluit van de gemeenteraad is er akkoord gegeven op de stip aan de horizon.

 

 

img
Redacteur
Profiel