GIC en ABP verwerven belang in The Student Hotel

GIC en ABP (via pensioenuitvoerder APG) verwerven een belang in The Student Hotel (TSH) van Aermont Capital, waardoor het bedrijf op € 2,1 mrd wordt gewaardeerd.

GIC en ABP zullen investeren om de verdere groei van de The Student Hotel te ondersteunen. Met de transactie vergroten ABP en oprichter Charlie MacGregor hun huidige belang in TSH. ABP investeerde in 2015 voor het eerst in TSH. MacGregor en Aermont Capital zijn in 2014 hun samenwerking aangegaan. MacGregor opende in 2012 de eerste locatie van The Student Hotel. GIC treedt nu toe als nieuwe investeerder.

Het hybrid hospitality-model van TSH is een combinatie van studentenkamers, hotel, co-working en vergaderruimtes, bars en restaurants. Tijdens de pandemie bleek het hybride model zeer veerkrachtig te zijn. TSH was in staat de allocatie van kamers voor studenten aanzienlijk te verhogen op het moment dat vrijetijds- en zakenreizen wegvielen. Hierdoor kende het bedrijf een hoge bezettingsgraad en was het gedurende de hele periode cash-positief. Nu de hotel- en reismarkt weer sterk aantrekt, kan TSH profiteren van een sterke zomer, terwijl de reserveringen voor studenten voor het academisch jaar 22/23 al een recordniveau hebben bereikt.

Met de investering van ABP en GIC kan TSH zijn groeistrategie versnellen. TSH zal verder uitbreiden in belangrijke Europese steden en kan het aantal hotels vergroten naar 50. Nu heeft het nog 25 hotels in eigendom, waarvan er 15 operationeel zijn en er in 2022 drie worden geopend: in Madrid, Barcelona en Toulouse.

Morgan Stanley trad op als financieel adviseur voor The Student Hotel, Aermont Capital en ABP.