Fundis huurt zorgstudio’s in Bergschenhoek

Wayland Real Estate en Fundis hebben een langjarig huurcontract getekend voor een woon-zorgcomplex in Bergschenhoek.

Het complex betreft het voormalige Rabobankkantoor in Bergschenhoek dat wordt getransformeerd tot woon-zorgcomplex ’t Landhuys. Het zorgdeel bestaat uit 34 studio’s en daarnaast worden 19 koopappartementen voor senioren gerealiseerd. Naar verwachting kunnen de bouwwerkzaamheden in het eerste kwartaal van 2024 al starten.  

Amadeushuis

Het zorgdeel in het gebouw wordt gefaciliteerd door Fundis. Zij zullen hier de vierde locatie van Het Amadeushuis openen, waar ouderen met een dementieel ziektebeeld én hun eventuele partner straks zelfstandig en in een open setting kunnen wonen. Naast 34 zorgstudio’s krijgt de locatie onder meer een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar samen gekookt en gegeten kan worden, en huiselijkheid en gemeenschap een plek krijgen.

Het Amadeushuis biedt de mogelijkheid voor ouderen in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen, ook als er sprake is van dementie.

De 19 koopappartementen zijn straks toegankelijk via een eigen entree, wat zal zorgen voor een scheiding van Het Amadeushuis. Voor wat betreft de voorzieningen is er rekeningen gehouden met de behoeftes van deze doelgroep.