FSD ontwikkelt 267 woningen in Alblasserdam

De Haagse ontwikkelaar FSD ontwikkelt project Noorderlicht in Alblasserdam Buitendijks op het oude Mercon Kloos-terrein.

Aan de oever van de rivier de Noord moeten eind 2022 in totaal 267 woningen staan: een mix van koop en huur. 25 dijkwoningen grenzend aan een gezamenlijke binnentuin en 82 royale rivierappartementen worden te koop aangeboden. 100 loods appartementen en de 60 kade appartementen worden in de huur aangeboden.

De constructie is van hout. De elementen worden in een fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Dit garandeert een duurzaam gebouw, hoge kwaliteit, korte bouwtijd en een afval vrije bouwplaats. Om Alblasserdam en de dijk zoveel mogelijk van bouwverkeer te ontzien worden de elementen eerst naar een overslagpunt gebracht en dan via het water verscheept naar de locatie.

Naast ontwikkelaar FSD is GCCF betrokken als investeerder, Kuiper Compagnons maakte het stedenbouwkundig plan, Bosch Slabbers ontwerpt het Landschap, Van Aken is architect, Pieters als constructeur, Van Toorenburg als installatieadviseur en Tetteroo als bouwer.