Expo Real gaat voor hybride vorm

De organisatie van de Expo Real gaat de beurs van dit jaar omvormen tot de Expo Real Hybrid Summit, een tweedaags ‘veilig congres- en netwerkevenement’, dat op 14 en 15 oktober wordt gehouden.

Dinsdag zei Messe München dat de coronacrisis de wereldeconomie en ook het vastgoed hard had getroffen. ‘Is dit een reden om niet meer vooruit te kijken? Totaal niet. Daarom hebben we besloten de Expo Real van dit jaar in een andere vorm te gieten.’ De organisatie zegt dat de reguliere beurs een ‘veilig conferentie- en netwerkevenement’ wordt.

Expo Real Hybrid Summit zal een ‘conferentieprogramma op het hoogste niveau’ en een ‘exclusief netwerkevenement op gepaste afstand’ bieden in het gebruikelijke Internationale Congrescentrum München en Hal B0.

Het aantal deelnemers wordt geschat op 5000 vanwege de huidige coronavoorschriften en verwachte regels, terwijl het conferentieprogramma ook online kan worden bekeken. Ook zullen exposanten hun stands kunnen presenteren met de nieuw ontwikkelde Smart Spaces van 9–24 m², aldus Messe München.

De beurs zei dat er in de komende dagen meer informatie zou volgen. ‘Eén ding is zeker: dit is een stap in een nieuwe richting. Afgestemd op de postcorona-wereld, waar de echte en de digitale wereld zullen samenkomen. We gaan graag samen met u dit nieuwe pad bewandelen.’

Messe München heeft toestemming om een groot evenement te organiseren na de aankondiging van de Beierse deelstaatregering dat er vanaf 1 september weer handelsbeurzen in de Duitse regio zouden plaatsvinden. Exposanten krijgen een korting van 20% aangeboden.

De inhoud van het conferentieprogramma moet nog worden uitgewerkt. Het is echter duidelijk dat de effecten van het coronavirus het centrale thema zullen zijn. Sleutelvragen zijn wat corona betekent voor vastgoed en investeringen in Duitsland en andere markten, en hoe de crisis de verschillende sectoren beïnvloedt. Een ander waarschijnlijk onderwerp is wat de door corona veroorzaakte digitale opmars voor de industrie betekent.

Degenen die niet aanwezig zijn op locatie in München, krijgen online streaming aangeboden vanuit de conferenties. Messe München: ‘Zo kunnen ze virtueel deelnemen aan conferenties en ook ideeën uitwisselen met sprekers en andere deelnemers. De integratie van internationale netwerken is ook voorzien. Partners van Expo Real, bijvoorbeeld in Groot-Brittannië, de VS of Frankrijk, kunnen online worden geïntegreerd in de Hybrid Summit over actuele landspecifieke onderwerpen.’