Emmasingelkwadrant in Eindhoven krijgt circa 1300 woningen

Breevast, Foolen & Reijs Vastgoed en Focus Real Estate ontwikkelen samen circa 1300 woningen aan de Vonderweg in Eindhoven.

Het gebied vormt het zogeheten Emmasingelkwadrant. Voorheen waren in het gebied enkele vestigingen van Philips, onder meer van Philips Lighting. Plannen voor ontwikkelingen circuleren al jaren, in elk geval sinds 2015.

Foolen & Reijs ontwikkelen de hoogbouw van de 92 meter hoge Victoriatoren met 240 appartementen, 79 studio’s en 9 penthouses met in de plint 7 commerciële ruimtes. Start bouw staat al gepland voor tweede kwartaal van dit jaar.

Breevast doet het middengedeelte van het blok en ontwikkelt 750 appartementen: sociale huur, middenhuur en vrije sector, in samenwerking met Woonbedrijf. De start staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

Focus ontwikkelt 230 appartementen, koop en huur, en atelierwoningen. Focus werkt samen met TAC (Temporary Art Center), dat op de plaats van het lage woonblok gevestigd is. De huidige huisvesting van TAC wordt gesloopt. Er komen 80 atelierruimtes. Eventueel krijgt ook supporterscafé De Aftrap daar een ruimte, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Het oude pand van de Philips personeelswinkel aan diezelfde van het blok blijft deels behouden. KCAP architecten en Atelier Boetzkes integreerden het in het ontwerp.