Eigen Haard gaat 2000 woningen bouwen

De Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard wil in vijf jaar zo’n 2000 woningen laten bouwen.

Eigen Haard heeft hiertoe met Hemubo-onderneming Hillen&Roosen, TBI-onderneming ERA Contour en KBK Bouw een vijfjarige overeenkomst gesloten. Bij deze overeenkomst staat ketensamenwerking centraal.

Voor dit jaar gaat het om zo’n 900 woningen, verdeeld over zeven nieuwbouwprojecten in Amsterdam. Daarmee is een bedrag van ruim € 220 mln gemoeid.

Bij ketensamenwerking zitten alle partijen in de bouwketen aan tafel. Door integratie van ontwerp en uitvoering is de kans op faalkosten lager. Ook doorlopen de partners verschillende fases tegelijk. Dat betekent een kortere doorlooptijd. Ketensamenwerking is erop gericht het beste product binnen het gegeven budget op te leveren. Om dat te garanderen blijven de partners van de eerste ontwikkeling tot en met de eerste periode van bewoning betrokken. 

‘Ketensamenwerken past bij onze filosofie van verbeteren’, zegt Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling van Eigen Haard. ‘En dat is nodig. We willen als Eigen Haard ieder jaar 800 woningen bouwen. Dat vraagt om partners die mee willen in die verbeterfilosofie. Ketensamenwerking ligt dan voor de hand. Daarvoor is wel van belang dat je elkaar goed begrijpt, elkaar kunt aanspreken op de geleverde prestaties en samen verder verbetert.’

Op de foto v.l.n.r. Nicole de Vrij en Danny Wijnbelt (Ontwikkeling Eigen Haard), Jeroen Heijdra (directeur Era Contour), Paul Klouwer (directeur KBK Bouw) en Tom Bergmans (directeur Hemubo)