Eerste steen The Style Outlets gelegd

Neinver en Nuveen Real Estate hebben de officiële eerste steen van Amsterdam The Style Outlets gelegd.

Marcel Herben, Center Manager van Amsterdam The Style Outlets, legde samen met onder anderen wethouder Marja Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer symbolisch de eerste steen van het outletcentrum. Op dit moment is de invulling van 70% van de beschikbare retailruimte zeker.

In het bijzijn van een aantal buren, ondernemers, politici en andere betrokkenen bij het project vond een korte ceremonie plaats waarbij diverse succeswensen in de eerste steen zijn vereeuwigd. Herben kijkt uit naar de opening van Amsterdam The Style Outlets in de herfst van 2020: “We kunnen niet wachten om onze deuren te openen en onze nationale en internationale bezoekers een dagje uit te bieden. Maar liefst 70% van de invulling van de beschikbare retailruimte is al zeker en dat is echt een prestatie. Dit laat zien dat er veel vraag is naar Amsterdam The Style Outlets. Het leggen van de eerste steen markeert een belangrijk moment in de bouw, je ziet het nu echt opschieten.”

Marja Ruigrok, wethouder van de gemeente Haarlemmermeer: “Samen zijn we van start gegaan met een zeer bijzondere ontwikkeling in een uniek, dynamische én inspirerend gebied. Ik vind het fantastisch dat het voormalige terrein van de suikerfabriek een nieuwe bestemming heeft gekregen. Dit is een erg goede ontwikkeling voor de regio.”

Amsterdam The Style Outlets, een ontwikkeling van Neinver en Nuveen Real Estate komt op het SugarCity terrein in Halfweg te staan, een locatie met een rijke historie vlakbij Amsterdam en Haarlem, waar vroeger een suikerfabriek gevestigd was. Door de locatie is Amsterdam The Style outlets goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo brengt de trein bezoekers vanaf Amsterdam Centraal in 8 minuten naar het centrum en vanaf Schiphol in 10 minuten. In het centrum zijn straks ongeveer 115 winkels van internationale en Nederlandse topmerken te vinden op 19.000 m² bruto huuroppervlakte.

Neinver
Neinver is een Spaanse multinational, gespecialiseerd in de ontwikkeling, verhuur en het beheer van een breed scala aan vastgoed. De leider in outletcentra in Spanje en Polen en de tweede grootste in Europa heeft twee eigen merken: The Style Outlets en Factory.

Neinver is opgericht in 1969 en beheert op dit moment 18 outletcentra, 5 winkelcentra en meer dan 800 merken in zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en Nederland. In Polen beheert Neinver een keten van vier Factory outletcentra – in Warschau (Ursus en Annopol) en in Krakau en Poznan – en beheert daarnaast Silesia Outlet in Gliwice en het Future retail park in Krakau. De Neinver Group heeft BREEAM duurzaamheidscertificering voor 90% van haar outletportfolio in Europa.

Nuveen
Nuveen Real Estate is één van de grootste vastgoedinvesteerders ter wereld, met $125 mrd aan vermogen onder beheer. Door een aantal fondsen en mandaten te managen die zowel schulden als aandelen over verschillende geografische gebieden, sectoren en beleggingsstijlen omvatten, biedt Nuveen Real Estate toegang tot elk aspect van vastgoedbeleggingen.