Edge verlost Novaform van Coolsingel 75

Daags nadat PropertyNL wist te melden dat er definitief geen woningen komen op Coolsingel 75 in Rotterdam is er weer nieuws over de locatie. Edge koopt het oude kantoorpand van Novaform waarmee Coen van Oostrom terugkeert in de stad waar het allemaal begon. 

Vandaag maakt Edge de aankoop van Coolsingel 75 bekend. Het voormalige kantoorgebouw aan de bekendste straat van Rotterdam wordt gekocht van projectontwikkelaar Novaform. Welke prijs beide partijen zijn overeengekomen is niet bekend gemaakt. In 2016 betaalde Novaform zelf € 7,9 miljoen euro voor het kantoorgebouw, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. 

Vorige week wist PropertyNL te melden dat Novaform definitief geen woningen gaat ontwikkelen op deze locatie omdat er al jaren gesteggel is over het bestemmingsplan Coolsingel-Lijnbaankwartier. De ontwikkelaar meldde ons toen te zoeken naar een alternatieve invulling. 

In samenwerking met de gemeente zal Edge op deze historische plek een nieuw kantoorgebouw ontwikkelen. Voor het ontwerp is het Rotterdamse architectenbureau NUDUS ingeschakeld.

Uiteindelijk zal er een modern kantoor met de hoogste standaarden op het gebied van energieverbruik en gezondheid worden ontwikkeld. Het gebouw zal in nauwe verbinding staan met het passerende publiek en zo de integratie met de nieuw opgeleverde Coolsingel bevorderen.

Lees ook: Edge mikt op de super league

Coen van Oostrom, Oprichter & CEO van Edge: 'Rotterdam zal altijd een speciale plek blijven, omdat ik daar 25 jaar geleden mijn bedrijf heb opgericht en mijn eerste gebouw heb ontwikkeld. Ik ben ongelofelijk enthousiast om de kennis en ervaring die we in de afgelopen jaren hebben opgedaan in te zetten, en weer een iconisch gebouw aan deze geweldige stad toe te voegen. Je kan mij niet enthousiaster maken dan door met Edge recht in het hart van Rotterdam terug te keren.'

Edge ontwikkelde in het verleden al een scala aan iconische gebouwen aan de skyline van Rotterdam, zoals de in 2009 opgeleverde Maastoren en de in 2013 opgeleverde De Rotterdam. De ontwikkelaar keert nu terug om verder bij te dragen aan de duurzame en levendige groei van de stad.