Duwo opent studentencomplex bij Leidse Meelfabriek

Studentenhuisvester Duwo opent morgen een complex met 58 studentenwoningen in Leiden. De appartementen staan op het terrein van De Meelfabriek.

De Meelfabriek in Leiden is industrieel erfgoed en ligt aan de rand van de historische binnenstad. Ooit stond hier een van de grootste meelfabrieken van het land. Momenteel wordt het terrein herontwikkeld. Duwo begon hier in 2016 te bouwen. Op het terrein wordt de komende vijf jaar nog gebouwd. Niet voor studenten, maar wel aan onder meer een woontoren, ruimte voor bijzondere bedrijven, een parkeergarage, een tuin en een hotel.

Meer studentenwoningen
Het nieuwe complex van Duwo bestaat uit twee blokken woningen, aan de Looiersgracht en de Waardgracht. Daarin zitten vooral driekamerappartementen (52). Verder zijn er enkele studio’s, tweekamerappartementen en zelfs een vierkamerappartement.
De Leidse studentenwoningmarkt kan de nieuwe woningen goed gebruiken. De stad heeft al een bestaande behoefte van 1.200 studentenwoningen, maar die gaat volgens actuele prognoses in de komende acht jaar flink omhoog. De Landelijke Monitor Studentenhuisvesting 2018, die in oktober met cijfers naar buiten kwam, schat de uitbreidingsbehoefte tot 2026 op 1.800 tot 2.600 woningen. Het aantal studenten in Leiden is op dit moment 32.900. De verwachting is dat er in 2025 36.900 studenten in de stad studeren.