Duurzaamheidcertificaten voor bedrijfspanden Altera

Na de woning- en winkelportefeuilles is nu ook de bedrijfsruimteportefeuille van Altera voorzien van duurzaamheidscertificeringen.

In totaal kregen 9 gebouwen met 64 units het Breeam-NL In Use-certificaat. Deze gebouwen vertegenwoordigen circa 80.000 m² bedrijfsruimte en circa 15.000 m² kantoorruimte.
Erwin Wessels, cio Altera: 'Het is een belangrijke stap om alle portefeuilles van Altera te voorzien van een duurzaamheidscertificaat. Het is namelijk een essentiële nulmeting om goed inzicht te krijgen om toekomstig verder te verduurzamen. Onze ambities zijn groot en we streven er naar het energieverbruik verder te verminderen, de afvalstromen te optimaliseren en spaarzaam om te gaan met water.'
 
De certificering werd uitgevoerd door vastgoedadviseur Colliers International. Met behulp van de nieuwe portfolio aanpak, die is ontwikkeld door Dutch Green Building Council, was het mogelijk om op een effectieve manier dit te doen. Deze methode werd ook al toegepast tijdens het certificeren van Altera's winkelportefeuille van circa 200.000 m² eind 2018. Door het verder ontwikkelen van de Breeam Energy Tool van DGBC is Colliers de eerste partij die op deze manier het energieverbruik van logistieke hallen inzichtelijk heeft gemaakt.

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core vastgoedbeleggingen in de sectoren woningen, winkels en bedrijfsruimten. Altera heeft meer dan € 2,3 mrd onder beheer, maakt geen gebruik van vreemd vermogen en kent een laag kostenniveau.