Duurzaam lunchen met lokale ingrediënten in Delftse Poort

Duurzaam restaurant Kuster is de nieuwe uitbater van het bedrijfsrestaurant in multi-tenant kantorencomplex Delftse Poort in Rotterdam. Volgens pandeigenaar CBRE IM dragen dergelijke initiatieven bij aan een duurzame toekomst van kantoren. 

Het restaurant in Delftse Poort is de afgelopen periode flink verbouwd, waarbij het zitgedeelte werd uitgebreid. Het bedrijfsrestaurant biedt sinds kort plaats aan een nieuw concept: Kuster. Kuster biedt gezonde en duurzame maaltijden aan, bereid met eerlijke ingrediënten uit de regio en variërend van Aziatisch tot Italiaans en van warm tot koud. 

Het restaurant werkt samen met Floating Farm Rotterdam, aangemeerd aan de Gustoweg 10 en 's werelds eerste drijvende boerderij met melkkoeien, die de zuivelingrediënten lokaal produceert. Het verklaart ook de naam die gekozen is voor concept. Die is -vertaald- afgeleid van het Engelse Coaster, een speciaal type vrachtschip dat vlak bij de kust kan varen.

Dit concept past in de ambitie van pandeigenaar CBRE IM om plekken te creëren waar mensen van houden. Dit door een gezonde en prettige werkomgeving te bieden, waarbij het welzijn van de kantoorgebruikers voorop staat. 'Kuster heeft een sterke focus op duurzaamheid, gezondheid en circulariteit', aldus Julien Waelen, Asset Manager bij CBRE Investment Management. 'Ze bieden niet alleen eerlijk voedsel aan, maar zetten ook in op duurzaam afvalmanagement. Dit sluit naadloos aan bij onze ambities om toekomstbestendige gebouwen te realiseren.'