Dream Advisors koopt TechPark Ypenburg

Dream Advisors heeft het TechPark Ypenburg in Den Haag aangekocht in een off-market transactie van een particuliere belegger.

Dit bedrijfsverzamelcomplex is strategisch gelegen tussen de A4, de A13 en de A15. Het complex op het voormalig Fokkerterrein bestaat uit een vijftal gebouwen dat volledig verhuurd is aan technologiebedrijven zoals Hittech, Airborne en Promolding. Recent zijn de bouwwerkzaamheden voor twee nieuwe gebouwen gestart, die in de loop van 2022 zullen worden opgeleverd aan de huurders. Daarnaast is er een ontwikkelpotentieel waaraan in de toekomst verder vorm gegeven zal worden.

Het TechPark omvat een perceeloppervlakte van meer dan 10 hectare en huisvest 21 huurders. Voor de gemeente Den-Haag is TechPark een belangrijke vestigingsplaats voor innovatieve en technologie gerelateerde bedrijven. Het is voor Dream Advisors de zoveelste succesvolle aankoop in Nederland binnen deze asset klasse.

Dream Advisors is aangesloten bij de in Toronto genoteerde Dream Industrial REIT. DIR bezit momenteel een gediversifieerde industriële vastgoedportefeuille van €3,25 mrd, bestaande uit 215 assets met in totaal ongeveer 3,6 mln m² bruto verhuurbare oppervlakte in markten verspreid over Canada, de VS en Europa. Dream Advisors heeft sinds 2020, 85 (logistieke) gebouwen gekocht met een gezamenlijke oppervlakte van zo'n 1.350.000 m² door heel Europa en verwacht haar acquisitiestrategie voort te zetten.

Dream Advisors werd juridisch bijgestaan door Greenberg Traurig en technisch door BBN. De particuliere verkoper werd in dit traject geadviseerd en begeleid door BNP Paribas Real Estate en juridisch door Barents Krans.