Draaiend restaurant van 43 meter hoog binnenkort open

Naast de voormalige vuilverbranding in Rotterdam-Zuid wordt op 1 maart een draaiend restaurant op 43 meter hoogte geopend. 

Het Ufo-restaurant is ontwikkeld door Hennie van der Most en wordt geëxploiteerd door de broers Sander en Robert van Oyen. Het staat naast het nog te realiseren Attractiepark Rotterdam, dat op het voormalige AVR-terrein in de wijk Charlois wordt gebouwd.

Volgens het AD heeft de restauranttoren € 3,2 mln gekost en het attractiepark vergt een investering van € 30 mln. Het Ufo-restaurant gaat als eerste open en biedt plaats aan ongeveer 180 mensen, waarvan 66 in het draaiende deel en de overige in de zalen aan de voet van de toren. Op het terras zijn nog eens 100 plaatsen.

Het attractiepark zal stapsgewijs open gaan. Er komen onder meer een reuzenrad, een 500 meter lange glijbaan en pompoentorens.

Sander van Oyen is tevens eigenaar van Café The Cat in het centrum van Rotterdam, om de hoek bij de schouwburg. 

Hennie van der Most is uitbater van onder meer Wunderland Kalkar in een voormalige kerncentrale in Duitsland, Funpark Meppen in een voormalige gasenergiecentrale en restaurant De Koperen Hoogte in een watertoren bij Zwolle. De eerste attractie die de ondernemer ruim 30 jaar geleden realiseerde was Preston Palace in het verlaten ziekenhuis in Almelo. Dit restaurant, hotel en amusementscomplex heeft Van der Most in 2011 verkocht aan het management.