Doniger en Camelot kopen kantoorgebouw aan Bijlmerplein in Amsterdam

Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate hebben een kantoorgebouw gekocht in Amsterdam Zuid Oost. Het gaat om het pand aan de Bijlmerplein 395 en Flierbosdreef 2-12.

Het gebouw heeft een omvang van 16.500 m2 en is volgens PropertyResearch voor bijna € 19 mln van eigenaar verwisseld. De verloper is niet bekend.

Doniger en Camelot hebben het plan het gebouw te transformeren naar circa 400 zelfstandige studio’s. Het pand ligt boven een grote Albert Heijn en aan het winkelcentrum de Amsterdamse Poort.

Olaf Terpstra, ontwikkelaar Camelot, zegt: 'Met ons eigen team van projectontwikkelaars hebben we ons, naast het traditioneel beheren en beveiligen van leegstaand vastgoed, sinds 2009 aanvullend gespecialiseerd door te adviseren, te beheren en te investeren in het ombouwen van commercieel vastgoed naar broodnodige betaalbare woonruimte voor starters en studenten.'

De verwachting is dat het project voor eind 2018 zal worden opgeleverd en zal bijdragen aan de wijkverbeteringen die in uitvoering zijn.

Appelhoven Vastgoedadviseurs, die twee jaar geleden reeds betrokken was bij de aankoop van het gebouw, is opgetreden als adviseur voor de kopers.