Directeur VDG komt om bij ongeval

Erik van Dijk, directeur van vastgoedbedrijf VDG, is in de nacht van 25 juni bij een fietsongeval in Oostenrijk op 49-jarige leeftijd om het leven gekomen. 

De Van Dijk Groep, ofwel VDG, meldt het plotselingen overlijden van haar directeur via LinkedIn. De klap is bij alle betrokkenen bij VDG keihard aangekomen.  'Geniet van het leven, want het duurt maar even, klonk zijn levensmotto. Dat zijn leven maar zo even mocht duren, is niet te bevatten. Eriks avontuur is veel te vroeg ten einde gekomen. Wij gaan hem ongelooflijk missen als collega en als vriend en wij beloven dat wij met volle teugen van het leven blijven genieten.'

Erik van Dijk leidde het bedijf uit het Brabantse Gemert samen met zijn zus Madeleine. Erik nam vooral de commerciële en bouwkundige taken voor zijn rekening en Madeleine de juridische en financiële. Het bedrijf werd ruim 50 jaar geleden opgericht door hun vader Hendrik van Dijk en richtte zich toen op het isolatiemateriaal tempex.

Inmiddels is VDG uitgegroeid tot een bedrijf met veel verschillende bouwgerelateerde onderdelen, zoals bouwer van bedrijfspanden Unibouw, de website Bouwgrondvinden.nl en producent van betonnen systeemvloeren Havebo. Ook onderdeel van de groep is VDG Finance, dat mezzanine-financieringen verstrekt aan verschillende soorten bedrijven. VDG Real Estate is een aparte poot van de Van Dijk Groep. Hieronder valt onder meer VDG Property Investment.