Dentons versterkt fiscale praktijk met partner Sebastiaan Wijsman

Dentons versterkt haar fiscale praktijk met de benoeming van Sebastiaan Wijsman.

Wijsman (40) verbindt zich per 1 september 2022 als partner aan het kantoor.

Met meer dan twaalf jaar ervaring heeft Wijsman volgens Dentons een sterke reputatie in de markt opgebouwd als advocaat met een focus op Nederlandse belastingzaken in de vastgoedsector.

Wijsman begon zijn carrière bij Deloitte en was de afgelopen twaalf jaar als fiscalist verbonden aan DLA Piper, waar hij de praktijkgroep BTW/Indirect Tax heeft opgezet. Ook Joost Boon heeft de overstap gemaakt en begint per 1 september als associate binnen de btw-praktijk bij Dentons.

Wijsman is gespecialiseerd in het adviseren van multinationals, vastgoedfondsen en projectontwikkelaars op het gebied van btw en overdrachtsbelasting. Hij treedt voor verschillende vastgoedfondsen op als lead tax counsel met betrekking tot belastingzaken, financiering en fiscale due diligence. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het structureren van complexe vastgoedprojecten, joint ventures en investeringen. Tot slot adviseert hij veelvuldig bij de aan- en verkoop van vastgoedportefeuilles en de herstructurering van vastgoedentiteiten. Naast zijn kwalificaties als advocaat heeft hij de Master of Real Estate van de Amsterdam School of Real Estate afgerond.

Dentons Amsterdam telt per 1 september 116 advocaten, notarissen en fiscalisten, waarvan 31 partners. In 2022 is het vijf jaar geleden dat Dentons in Nederland actief werd. Na de fusie met Boekel zijn zowel de omzet als het aantal advocaten, notarissen en fiscalisten meer dan verdubbeld. Met ruim 12.000 advocaten wereldwijd is het kantoor naar eigen zeggen meer dan twee keer zo groot als de nummer twee op de ranglijst.

Laatste nieuws

Evenementen