Den Haag wil zorgen voor voldoende en betaalbare huurwoningen

Den Haag gaat de woningmarkt de komende jaren aanpakken met de bouw van jaarlijks 750 nieuwe sociale huurwoningen, verloting van sociale huurwoningen onder starters en een betere bescherming van middeldure huurwoningen. Zo blijkt uit de donderdag door VVD-wethouder Boudewijn Revis gepubliceerde Haagse Woonagenda 2019.

Den Haag wil zorgen voor voldoende en betaalbare woningen. ‘Dat is hard nodig want in Den Haag werken we aan een beter leven voor iedereen,’ zegt Revis. ‘De woningmarkt is in crisis. We moeten de mouwen opstropen en dingen doen’.

De gemeente voert een huisvestingsvergunning in voor woningen tot € 950. Hierdoor kunnen huishoudens met een te hoog inkomen niet meer in deze voorraad terecht. Naast het verhogen van de grens van de vergunning naar € 950 wordt de vergunning in vervolg ook gebruikt voor alle sociale huurwoningen (tot € 710 zowel corporaties als particulier).

Revis vindt de bouw nodig van jaarlijks 750 nieuwe sociale huurwoningen noodzakelijk. Hij wil de samenwerking  tussen ontwikkelaars, marktpartijen en corporaties versterken door de start van de Haagse Tafel. Verder wordt een deel van de vrijkomende corporatiewoningen voortaan verloot onder starters, wordt er meer gebouwd voor jongeren en worden leraren, politieagenten en verplegend personeel geholpen met het vinden van huisvesting.

img
Redacteur
Profiel