Decathlon wil aantal vestigingen in Nederland verdrievoudigen

Decathlon denkt in Nederland te kunnen groeien met 20 à 30 vestigingen. De winkelketen heeft nu 14 winkels in Nederland, dus dat zou een verdrievoudiging kunnen betekenen.

Dat zegt expansion manager Anneloes van der Meer in Retailtrends. Van de huidige 14 Decathlon winkels bevinden zich er 5 in binnensteden. De Franse sport- en uitdoorketen ziet ruimte voor een gelijk aantal perifere en binnenstadswinkels, beide categoriën 10 tot 15 extra vestigingen. Ze zegt dat Decathlon in alle grote steden aanwezig wil zijn. 
“In sommige steden kunnen we kiezen voor de combinatie, soms het een of het ander", aldus Van der Meer in Retailtrends. "Dat hangt af van de sterkte en regionale aantrekkingskracht van een stad.” Daarvoor wordt ook heel goed gekeken hoe elk van de 65 sporten die Decathlon aanbiedt, presteert in bepaalde regio’s."

Decathlon huurde in augustus 4600 m² aan in The Wall, het winkelcentrum langs de A2 in Utrecht Leidsche Rijn dat onlangs is gekocht door Urban Interest en Built to Build. Deze vestiging opent aan het eind van het jaar haar deuren.
In Zuid-Holland zijn plannen voor twee grote perifere winkels nog niet van de grond gekomen, omdat de provincie tegen deze nieuwbouwplannen is. Het gaat om de plannen op bedrijventerrein Forepark in Den Haag, een ontwikkeling van Sens Real Estate en Stebru (zie foto) en op het Harga-terrein in Schiedam. Hier wordt ook een Van der Valk hotel met 179 kamers gebouwd dat eind 2020 open gaat.
Beide gemeenten hebben de beslissing van de Provincie Zuid-Holland tegen de nieuwbouwplannen van Decathlon aangevochten. Vorige week donderdag heeft de Raad van State de zaak behandeld en over minimaal 12 weken velt de afdeling bestuursrechtspraak zijn oordeel.