De Bijenkorf krijgt waarschijnlijk Thaise eigenaar

Selfridges, ook eigenaar van het Nederlandse warenhuis de Bijenkorf, komt waarschijnlijk in Thaise handen. Het moederbedrijf is over een verkoop in gesprek met de Central Group, een van de grootste bedrijven van Thailand. 

Central Group, in bezit van de Thaise miljardair Tos Chirathivat, wil haar aanwezigheid in Europa vergroten. Het is ook al eigenaar van warenhuizen in Denemarken en Zwitserland, het Italiaanse Rinascente en het Duitse KaDeWe; het Berlijnse warenhuis dat op dit moment wordt gerenoveerd naar ontwerp van Rem Koolhaas.

Selfridges Group, eigendom van de Canadese familie Weston, bestaat uit 25 warenhuizen. Naast de winkels in Nederland, omvat het Selfridges in het Verenigd Koninkrijk en Brown Thomas en Arnotts in Ierland. De Canadese keten Holt Renfrew zou buiten de deal blijven. De verkoop omvat naar verluidt ook het vastgoed van Selfridges. De Bijenkorf beschikt sinds de overname van Vendex door KKR ruim vijftien jaar geleden niet meer over eigen vastgoed. De vraagprijs bedraagt naar schatting € 5 mrd.

Retailexperts zijn positief over de mogelijke overname. Door de coronapandemie heeft de Bijenkorf het niet makkelijk. Gedachte is dat de Bijenkorf als onderdeel van een groter bedrijvenconglomeraat een betere onderhandelingspositie heeft bij het verwerven van luxe merken en daarmee het aanbod in de winkels kan verbeteren.

img
Redacteur
Profiel