Daiwa House Group neemt Jan Snel over

De Japanse marktleider in modulair bouwen, Daiwa House Group, neemt een meerderheidsbelang in Jan Snel.

De beursgenoteerde Daiwa House Group heeft een overeenkomst voor aandelenoverdracht getekend met de huidige aandeelhouders van Flexbuild Holding. Flexbuild is de holding achter Jan Snel Group die modulaire bouwoplossingen realiseert in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met deze overeenkomst maken Flexbuild en Jan Snel straks deel uit van Daiwa House Group. Jan Snel en Daiwa House willen hiermee een vervolgstap zetten in de verdere uitrol van geïndustrialiseerd bouwen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Daiwa House heeft een omzet van ongeveer € 32 mrd. 

Jan Snel en Daiwa House Group zijn voorlopers in geïndustrialiseerd en modulair bouwen. Daiwa House Group is al actief in Azië, Noord-Amerika en Australië. Samen met Jan Snel heeft Daiwa House Group de mogelijkheid om modulaire bouwoplossingen binnen de Europese markt en het Verenigd Koninkrijk verder uit te breiden. Het groeiende woningtekort en een gebrek aan vakmensen in Europa zorgen ervoor dat er een grote vraag is naar slimmere huisvestingsoplossingen in deze markt. Door zowel wereldwijde kennis, mankracht, als oplossingen samen te voegen denkt Jan Snel in staat te zijn om passende oplossingen te bieden voor de Europese woningnood.

Jan Snel is marktleider in Nederland op het gebied van geïndustrialiseerde en modulaire bouw. Door in de fabriek te produceren, onder geconditioneerde omstandigheden, is Jan Snel in staat om de kwaliteit te verbeteren en het bouwproces te versnellen. Het hergebruik van materialen, in combinatie met minder afval en uitstoot, levert daarnaast een grote bijdrage aan circulaire doelstellingen. Jan Snel is gespecialiseerd in huisvesting voor de woningbouw, de zorgsector, het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de industrie.