DNB wil Parkgebouw in Amsterdam verkopen

Door middel van een gesloten verkoopproces zal De Nederlandsche Bank zijn kantoor aan de Sarphatistraat 1 in het centrum van Amsterdam verkopen.

Het gebouw op de hoek Sarphatistraat/Frederiksplein is sinds 1981 eigendom van De Nederlandsche Bank en doet sinds de revitalisatie in 2015 dienst als bezoekerscentrum en kantoor.

Het Parkgebouw staat op eigen grond en biedt 4785 m² aan hoogwaardige kantoorruimte plus 575 m² aan overige verhuurbare ruimte. Naast hoogwaardige kantoorruimte en comfort was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt van De Nederlandsche Bank. De revitalisatie heeft geresulteerd in een bijna energie-neutraal gebouw met een A++ EPC-energielabel, waarmee het een van de meest duurzame kantoorgebouwen is in het centrum van Amsterdam. 

De verkoop van het Parkgebouw is onderdeel van de huisvestingsstrategie van De Nederlandsche Bank, dat de ruimte in het Parkgebouw niet meer nodig heeft na de renovatie van zijn hoofdkantoor aan het Frederikspark. Na de renovatie van het hoofdkantoor zal De Nederlandsche Bank nog twee gebouwen gebruiken voor zijn kernactiviteiten: het gerenoveerde hoofdkantoor en het Cash Centrum in Zeist.

Het formele verkoopproces wordt per 1 september opgestart. JLL adviseert De Nederlandsche Bank hierbij.