Credit Suisse koopt twee kantoorgebouwen in Hoofddorp

Atrium Groep heeft namens een particuliere belegger twee kantoorgebouwen aan de Taurusavenue in Beukenhorst Zuid te Hoofddorp verkocht aan een vastgoedfonds dat wordt beheerd door Credit Suisse Asset Management AG.

Het Kadaster noemt een koopsom van € 33,15 mln.

Het gebouw aan de Taurusavenue 125 (foto) is volledig verhuurd aan Asics Europe. De totale vloeroppervlakte omvat 5100 m² kantoorruimte verdeeld over 4 verdiepingen en 109 parkeerplaatsen gelegen in de parkeergarage onder het gebouw.

Het gebouw aan de Taurusavenue 133 is volledig verhuurd aan Schneider Electric. De totale vloeroppervlakte omvat 5700 m² kantoorruimte verdeeld over 4 verdiepingen en 123 parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het gebouw.

Beide gebouwen zijn door OVG in samenwerking met de huurders en Atrium Group in respectievelijk 2011 en 2012 ontwikkeld. De gebouwen zijn zeer duurzaam en hebben een Breeam NL Excellent-certificaat.

Atrium Groep richt zich op het ontwikkelen, beheren en aan- en verkopen van onroerend goed door heel Nederland.

Credit Suisse werd bij deze transactie geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en Clifford Chance. Atrium Groep werd geadviseerd door Waltmann Bedrijfshuisvesting.