Continental Car Parks realiseert circulaire parkeergarage

Continental Car Parks heeft overeenstemming bereikt met De Raad Bouwontwikkeling over de bouw van een circulaire parkeervoorziening aan de A. Hofmanweg 5a in Haarlem.

Gezien de toename van de parkeervraag door naastgelegen projecten en de verdere ontwikkelingen is er behoefte aan extra parkeergelegenheid. De parkeergarage dient voor gebruikers van de omliggende gebouwen, sportschool en restaurants. Na een marktverkenning en het vergelijken van verschillende bouwers van parkeergarage koos De Raad Bouwontwikkeling voor Continental Car Parks op basis van prijs-kwaliteit, het plan van aanpak en de snelheid. De parkeergarage voorziet straks in 350 parkeerplaatsen verdeeld over vijf parkeerlagen.

Circulair bouwsysteem
Het parkeerteam van Continental Car Parks ontwikkelde en ontwierp de parkeergarage in samenwerking met haar bouwpartners Batenburg Installatietechniek en JVZ Ingenieurs. De basis van de parkeergarage bestaat uit een circulair bouwsysteem, waarmee flexibel kan worden ingespeeld op de toekomstige parkeerbehoefte en de materialen ook op de lange termijn hun waarde behouden. Daarnaast staan een logische route en maximale sociale veiligheid centraal.  

De bouw van de parkeergarage aan de A. Hofmanweg in Haarlem start in januari 2022.