Claudia Sträter in problemen

Modeketens Claudia Sträter, Miss Etam, Brantano, Steps en Promiss zijn in de problemen geraakt door een te hoge schuldpositie van moederbedrijf FNG, zo blijkt uit de Belgische media.

Verhuurders hebben in de afgelopen tijd in Nederland stevige discussies gehad over de huurverplichtingen van Claudia Sträter, zo heeft PropertyNL bericht. Naar nu blijkt zijn de problemen veel fundamenteler. Afgelopen week stapte de oprichter van het Belgische moederconcern FNG, Dieter Penninckx, op. De jaarcijfers zijn uitgesteld en de handel in het aandeel is stilgelegd.

Onder leiding van Penninckx werd onder meer in 2012 Claudia Sträter gekocht, in 2014 Steps en in 2016 Miss Etam. In totaal heeft FNG 15 merken, 3000 medewerkers, 1500 winkels en € 782 mln omzet (2018/2019). FNG blijkt al voor de coronacrisis in de problemen te zijn gekomen door de overname van het Scandinavische Ellos voor € 229 mln vorig jaar. Analisten van ABN Amro schatten de schuldenlast op € 540 mln, met een acute aflossingsverplichting van € 12,5 mln in juni en december van dit jaar. De laatst bekende beurswaarde bedroeg € 44 mln.

Gesprekken met obligatiehouders voor een rentepauze hebben niets opgeleverd.
Penninckx, een van de bekendste Vlaamse ondernemers, zegt zich op medische gronden te moeten terugtrekken. Penninckx is ook eigenaar van KV Mechelen, maar zal zich ook daar niet meer bezighouden met het bestuur, heeft hij laten weten.