Clarion koopt DC in Waspik

Clarion Partners Europe heeft een logistieke ontwikkeling van 32.000 m² in Waspik gekocht van Next Level.

Clarion Partners Europe is beheerder van vastgoedbeleggingsfondsen voor logistiek en industrieel vastgoed. Namens een van deze fondsen heeft het nu een futureproof ontwikkeling van 32.000 m² in Waspik, gemeente Waalwijk, gekocht van Next Level Development.

Next Level heeft voor deze ontwikkeling twee brownfield locaties samengevoegd tot één greenfield kavel van 4,5 hectare. De bouw van het pand is begonnen en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 voltooid. Het pand zal een Breeam Excellent certificering verkrijgen en is geschikt voor gebruik door één of meerdere huurders.

Via de A27 en A59 heeft het pand goede verbindingen met de havens van Antwerpen en Rotterdam en het Europese achterland. Waalwijk, in de regio Midden-Brabant, is een van de belangrijkste logistieke knooppunten van Nederland. In de regio is minder dan 1% leegstand en is de ontwikkelingspijplijn slechts 0,8% van de totale voorraad.

Eerder dit jaar kocht Clarion een build-to-suit magazijn in Helmond van ruim 39.000 m² van Next Level Development. Sinds januari 2024 heeft Clarion Partners Europe € 262 mln in Nederlandse logistieke objecten geïnvesteerd, verdeeld over vijf objecten met een totale oppervlakte van 206.000 m². Dit bevestigt de overtuiging van het bedrijf in de Nederlandse logistieke markt.

Rory Buck, managing director bij Clarion Partners Europe, licht toe: ‘Waalwijk is een internationaal distributieknooppunt bij uitstek, gekenmerkt door historisch lage leegstand en een bevolking van meer dan 10 miljoen mensen binnen een straal van 100 kilometer. Het zeer duurzame pand zal naar verwachting het enige van deze omvang en specificatie zijn dat in de eerste helft van 2025 op de lokale markt wordt opgeleverd.’

Clarion Partners Europe werd bij deze transactie geadviseerd door TLF en Loyens & Loeff.