Certitudo Capital verkoopt kantoor aan gemeente Amsterdam

Certitudo Capital heeft een kantoorgebouw van 2.500 m² en 63 parkeerplaatsen aan de Hessenbergweg 95 verkocht aan de Gemeente Amsterdam.

Amsterdam heeft het pand aangekocht als onderdeel van de gebiedstransformatie van Amstel III. Volgens het Kadaster betaalde de gemeente € 3,7 miljoen voor het kantoor.

De gemeente wil op de locatie waar nu LeaseWeb is gevestigd, een onderwijsinstelling bouwen voor de bewoners van de nieuwe stadswijk Amstel III. Dit gebied tussen de Johan Cruijff Arena en het AMC wordt momenteel getransformeerd van kantoorlocatie naar stadswijk. De woningopgave van Amsterdam is aanzienlijk: tot 2040 moeten er 30.000 woningen bijkomen in Amsterdam Zuidoost, waarvan 5.000 woningen in Amstel III.

Certitudo Capital heeft een belangrijke positie in de ontwikkeling van Amstel III met de ontwikkeling van 1600 woningen, 28000 m² kantoor en 6000 m² voorzieningen. Als centrale ontmoetingsplek in de nieuwe stadswijk wordt de huidige Hondsrugweg getransformeerd tot het Hondsrugpark, een stadspark van zeven voetbalvelden groot.